Incarcare cu freon

incarcare cu freon

reparaerconditionat.ro

Incarcare cu freon aer conditionat

vezi preturi

Daca observati ca aparatul de aer conditionat/frigiderul nu mai raceste corespunzator este foarte posibil ca freonul din instalatie sa nu mai existe in cantitate optima si trebuie completat sau reincarcat complet.

Acest lucru se face prin verificarea presiunilor de lucru a fiecarui tip de freon in instalatie. Pierderea de freon se produce pe la imbinari, prin fisuri, pori si prin strapungere mecanica a instalatiei frigorifice.

O pierdere poate fi brusca sau in timp. Cele mai dese sunt produse in timp. La aparatele de aer conditionat datorita imbinarilor exterioare care se fac metal pe metal cu ajutorul unei piulite (hollender) si diferentelor de temperatura vara-iarna, materialul(cupru) se contracta, se dilata permitiand freonului care se afla la presiuni foarte ridicate intre 4-25 bari, sa iasa din instalatie si sa fie necesara o incarcare freon.

Mai exista si varianta cand instalatia are un por sau o fisura si trebuie verificata in integralitatea ei si cea interioara si exterioara plus traseu pentru a se stabili pe unde scapa freon. Aceasta verificare este laborioasa si destul de costisitoare deoarece trebuie date ambele unitati jos si facuta o incarcare cu freon de proba pentru a se stabili pe unde se pierde freon. Trebuie executate suduri sau inlocuiri ale materialului si verificat din nou.

Dupa incheierea acestor operatiuni se monteaza pe pozitie unitatile si se incarca complet.

Inainte de a concluziona ca aveti o piedere de freon verificati in prealabil functionarea corecta a unitatii exterioare si cea interioara, deoarece aceasta poate fi cauza proastei functioari.

vezi preturi
Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org