Cum se calculeaza BTU

repar aer conditionat

reparaerconditionat.ro

Pentru a putea calcula puterea necesară (în BTU) , pentru o încăpere, este necesar să ştiţi dimensiunile camerei (spaţiului), ce trebuie climatizat- lungime, lăţime şi înălţime , toate înmulţite , ne va razulta VOLUMUL CAMEREI

Ex> avem un living de 6 metri lungime şi 5 lăţime, înălţimea este de 2,5m – ne va rezulta 6x5x2,5= 75 metri cubi.

Fiecare metru cub de aer are nevoie de o putere între 35 şi 50 W pentru a se încălzi sau a se răci cu 15-20 grede Celsius.(în funcţie de umiditatea acestuia).Pentru exemplu vom lua o putere medie de 40 W.

Aşadar, până acum avem: 75m x 40W=3000 W (putere calorică).

Pentru a face conversia din W în BTU , vom folosi următoarea formula : 3000W x 3,412 = 10236 BTU . (3,412 este coeficientul de conversie) , am calculat deci putere necesară pentru a climatiza respectivă cameră, DAR pentru a face un calcul exact mai trebuiesc adăugate următoarele :

-Pentru fiecare persoană care stă în camera trebuie adăugat 400 BTU /oră. – se calculează câte persoane stau în cameră şi câte ore .În exemplul nostru să presupunem că sunt doar 2 persoane în cameră, avem:400×2 =800 BTU suplimetari

-Toti consumatorii electrici folosiţi uzual trebuiesc însumaţi şi înmulţiţi cu coeficientul de conversie pentru a afla putere în BTU -ex. Televizor(200W)+ bec(100W)+ calculator(300W) = 600 W x3,412= 2047,2 BTU necesari suplimetar.

-din calcule mai exacte trebuie luat în calcul şi schimbul de aer (dacă există o ventilaţie care să reîmprospăteze aerul), deoarece în acest caz trebuie suplimentata puterea necesară de BTU, în raport cu cantitatea de aer proaspăt introdus în cameră.

Până acum calculul nostru totalizează: 10236+800+2047=13083 BTU.

Informaţii ajutătoare:

-BTU ca termen vine din Anglia şi înseamnă UNITATE TERMALĂ BRITANICĂ (British Thermal Unit).

-Consumul oricărui aparat electric este specificat de producător în Waţi pe Oră sau pentru consumuri mari avem KWh (ca şi la contoarul electric)

-In calculele de mai sus este luată în calcul o izolaţie medie a pereţilor şi tavanului camerei . Dacă există surse de căldură importante în spaţiile învecinate, său încăperea este la ultimul etaj al unei clădiri, sau cel puţin 5 ore, soarele încălzeşte direct pereţii camerei aceste calcule sunt subdimensionate şi trebuie să cereţi sfatul unui specialist

Right click disabler plugin by jaspreetchahal.org